Breaking News

Sinemaya Erken Bir Veda: Heath Ledger’ı Filmleriyle Anmak


Renkli kişiliğini yer aldığı filmlere yansıtan Heath Ledger, 10 sene önce bugün hayata veda etti. Oyuncunun unutulmaz performanslarını bir araya getiren video eşliğinde, gelin Ledger’ı birlikte hatırlayalım. 

90’lı yıllarda oyunculuğa adım atan Heath Ledger kariyerini ikonik filmler üzerine kurarak, sıra dışı rollere hayat verdi. Kendine has bir tarz yaratan oyuncu canlandırdığı her karakterle seyircinin dikkatini çekmeyi başardı. 10 Things I Hate About You, Brokeback Mountain ve Candy gibi yapımlarda yer alan Ledger, pek çok role bürünebileceğini gözler önüne serdi. Christopher Nolan‘ın yönetmen koltuğunda oturduğu The Dark Knight için kamera karşısına geçen oyuncu, efsanevi Joker karakterine yeni bir soluk getirdi. Ledger, hafızalarda iz bırakan bir performansla sinema dünyasına kalıcı bir imza attı. 


The Imaginarium of Doctor Parnassus‘ta farklı karakterler arasında geçiş yapan oyuncu, filmin çekimleri sırasında hayata veda etti. Ancak Akademi jürisi, Ledger’ın Joker performansını unutmadı. Ledger 2009’da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar’a layık görüldü. Ledger’ın erken ölümü seyirciyi, ailesini ve arkadaşlarını derinden sarstı. Kariyeri boyunca 23 filmde rol alan oyuncu, geçen sene I Am Heath Ledger belgeseli ile anıldı.

Hiç yorum yok