Breaking News

The Founder (2016)


The Founder film afişi

Tür: Biyografi, Dram
Yapım: ABD, Yunanistan
Süre: 1 Saat 55 Dk.

Imdb: 7.2

İki kardeşin yenilikçi fast food restoranını(McDonald's), hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden birine haline getiren bir satış görevlisi Ray Kroc'un hikayesi.
Linda Cardellini, Patrick Wilson gibi oyuncuların kadroda yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda John Lee Hancock oturuyor. Filmin başkarakterini ise ünlü aktör Michael Keaton canlandırıyor.

Basit anlatımı, 50ler atmosferiyle başarılı bir biyografik film. İki idealist kardeşin iyi niyetinin suistimal edildiği bariz ortada olsa da Ray Kroc'un da kendince haklı sebepleri olduğunu düşünüyorum ben. En başında beraber büyümeyi teklif ediyor. Kötü bir insan bile olabilir, ancak kendince iyi niyet gösterdiği de ortada. En azından filmde bu şekilde anlatılmış. Beni üzen Ray Kroc gibi insanların günümüzde çokça olup, Mc Donalds kardeşler gibi insanların çok az kalmış olması oldu. Ayrıca böyle bilindik bir markanın tarihini izleyebilmek çok güzeldi. Umarım diğer markaların da buna benzer filmleri yapılır.

Yönetmen John Lee Hancock
Oyuncular: Michael Keaton, Nick Offerman, John Carroll Lynch


Hiç yorum yok