Breaking News

Haftanın Filmleri (1 Ocak 2016)

1- Baskın: Karabasan

Baskın beş polisin gece devriyesi sırasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terkedilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu alıyor. Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nin “Midnight Madness” seçkisi kapsamında gerçekleştiren Baskın, Can Evrenol’un aynı adlı ödüllü kısa filminden uyarlandı. Filmin yönetmen koltuğunda Can Evrenol oturuyor; başrollerde ise Görkem Kasal, Muharrem Bayrak, Mehmet Akif Budak ve Mehmet Fatih Dokgöz yer alıyor.




2- Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası

Bir dizi yanlış anlaşılmanın sonrasında Alvin, Simon ve Theodore, Dave'in yeni sevgisilisine evlenme teklifi edeceğini düşünmeye başlar. Şimdi önlerinde Dave'i bu kararından vazgeçirip arkadaşlarını kaybetmeyi ve berbat bir üvey kardeşe sahip olmasını önlemek için üç günleri vardır. Walt Becker'ın yönettiği filmde Alvin ve arkadaşlarını New York şehrinde eğlenceli bir macera bekliyor. Filmin başrollerinde Jason Lee, Jesica Ahlberg, Josh Green, Bella Thorne bulunuyor. Seslendirme kadrosunda ise Justin Long, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney, Christina Applegate, Kaley Cuoco, Anna Faris yer alıyor.


3- Dheepan

Sri Lankalı Tamil savaşçının öyküsünü perdeye taşıyan filmin yönetmen koltuğunda Jacques Audiard oturuyor. İşi gücü bir kenara bırakıp Paris'in hamiliğini üstlenen ve adalet dağıtıcılığına soyunan ilginç bir karaktere ev sahipliği yapan filmin başrollerini ise Vincent Rottiers ve Marc Zinga paylaşıyor. Sri Lanka’da sona eren iç savaştan kaçabilmek için Dheepan, bir kadın ve bir kız çocuğuyla bir aileymiş gibi davranarak mülteci olarak Fransa’ya gider. Paris dışında bir toplu konuta yerleştirilen üçlü, bir yandan göçmen olarak kültür çatışmasını aşmaya çalışırken bir yandan da gündelik şiddetle ve ailevi”meselelerle uğraşmak zorunda kalacaktır. Aşkı, sevgiyi, savaşmayı ama en çok da aile olabilmeyi bize baştan öğreten, son dakikasına kadar nefesinizi tutarak izleyeceğiniz yılın Altın Palmiye ödüllü film.

4- Kocan Kadar Konuş: Diriliş

Kıvanç Baruönü yönetmenliğinde, senaryosu Kıvanç Baruönü ve Şebnem Burcuoğlu’na ait olan filmin başrollerini Ezgi Mola ve Murat Yıldırım paylaşıyor. Kocan Kadar Konuş'un bu devam filminde, geleneksel Türk kızı kalıplarına ve nesiller boyu devam eden “ne derler korkusuna” meydan okuyan Efsun, hayatının aşkı Sinan’a evlenme teklif eder ve düğün süreci başlar. Ancak, her genç kızın kabusu,  Efsun ve Sinan’ın hikayesine de gölge eder: Aileler. Kocan Kadar Konuş: Diriliş izleyiciye tıpkı ilk filmdeki gibi romantik ve eğlenceli bir hikaye vaat ediyor, serinin ikinci filminde de kahkaha hiç eksik olmuyor. Şebnem Burcuoğlu’nun çok satan ikinci romanından uyarlanıyor. Hümeyra, Nevra Serezli, Gülenay Kalkan, Eda Ece, Begüm Öner, Gül Arıcı, Muhammet Uzuner, İsmail İncekara, Nilgün Kasapbaşoğlu, Hakan Salınmış ve Enis Arıkan filmin diğer oyuncuları.

5- Denizin Ortasında

Charles Leavitt'in imza attığı senaryo, Nathanial Phillbrick'in aynı adı taşıyan romanından beyazperdeye taşınıyor. 1820 yılında Nantucket isimli balina avlamakta olan bir geminin, dişli bir İspermeçet balinasının saldırısı sonucunda parçalanmasını konu alan film, Pasifik Okyanusu'nun kalbinde yaşanan bir hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Sadece 8 kişinin canlı olarak kurtulduğu bu olay, daha sonra ünlü yazar Herman Melville'in doğuracağı Moby Dick efsanesine de ilham veriyor. Geçtiğimiz yıl Zafere Hücum filmiyle bir kere daha izleyicinin kalbini kazanan Ron Howard'ın kamera arkasına geçtiği film, ünlü yönetmen ile karizmatik aktör Hemsworth'ün ikinci iş birliği. Filmde aynı zamanda Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Ben Whishaw ve Tom Holland gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosu Charles Leavitt’e, hikayesi Charles Leavitt, Rick Jaffa ve Amanda Silver’a ait.

Hiç yorum yok