Breaking News

Şüphe | Burning (2018)

Burning afiş

Tür: Dram, Gizem
Yapım: Güney Kore, Japonya
Süre: 148 dk.
Imdb: 7.5


Haruki Murakami'nin Barn Burning isimli kısa öyküsünden uyarlanan ve Cannes'dan iki ödülle birden dönen Burning, yarı zamanlı kurye olarak çalışan Jongsu'nun, eski komşusu Haemi ile karşılaşması sonrası gelişen olayları konu ediniyor.


Film, Güney Kore'nin Kuzey Kore sınırında babasıyla birlikte yaşayan Jong-sunun hikayesini anlatıyor. Kasaba atmosferinde yetişen ve küçük işlerle günü kurtaran Jong-su, yine bu günlerden birinde çocukluk arkadaşı Hae-mi ile karşılaşır. Kısa zamanda ikisi arasında bir çekim oluşsa da Hae-minin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Hae-mi, Jong-sudan kedisine bakmasını rica eder; böylece aralarındaki iletişim de kopmayacaktır. Ne var ki Hae-minin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jong-su başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir.

Fragman


Yönetmen: Chang-dong Lee


Oyuncular: Ah-In Yoo, Steven Yeun, Seong-kun Mun, Jong-seo Jeon

2 yorum:

  1. Kediyi de göremedik galiba. Geçen yıl trt2 de izlemiştim. Film basit gibi görünüyor ama çok şey anlatıyor. Başroldeki çocuk aslında yazar olmak istiyor. Zengin fakir ayrımı da var. Olayları sembollerle anlatıyordu. İyi filmdi.

    YanıtlaSil
  2. Önce Murakami'nin öyküsünü okuyup, öyle izlemek isterim Burning filmini :)

    YanıtlaSil