Breaking News

Şahsiyet (2018) - Mini Dizi


Tür: Polisiye, Dram
Yapım: Türkiye
Imdb: 9.2
MF Puanı: 9.0

Emekli bir adliye memuru olan Agah Beyoğlu, İstanbul'un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu'nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agah'ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur.

Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat.

Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir. Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agah'ın aldığı cinayet kararı, Nevra'nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

Fragman

Yönetmen: Hakan Günday
Oyuncular: Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Necip Memili, Müjde Ar, Şenay Gürler


2 yorum:

  1. İzlediğim en iyi Türk gerilim dram dizisi. Güzel paylaşım...

    YanıtlaSil
  2. Nedensizce genellikle neon mavi-pembe renk kombinasyonunun hakim olduğu film/dizileri iyi bulurum. Bu dizinin de öyle olacağını umuyorum. Uzun süredir aklımdaydı. Bir türlü başlama fırsatım olmadı.

    YanıtlaSil